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2 November 2017

The Language of Odors: Different Odor Dialects in Wild Otter Populations [PLOS - Blogs]

Researchers from Cardiff University in Wales have shown for the first time that genetically distinct populations of wild mammals have different “odor dialects.” In a study published in Scientific Reports, they describe how populations of otters from across the UK possess sex- and biogeography-specific odors and speculate on how these odor dialects may affect individual behavior and conservation efforts.

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2 November 2017

Réchauffement climatique : la bataille des 2°C est presque perdue [Le Monde - Climat]

Les Nations unies sonnent l’alerte sur les efforts très insuffisants des Etats pour contenir la hausse de la température planétaire. Après 2030, il sera trop tard.

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2 November 2017

Croaking Science: The Problem of Data Deficiency in Amphibian Conservation [Froglife]

There are currently 7737 recognised species of amphibian and new species are being added to the list each month. This is either due to new species discoveries or as a result of taxonomic revisions where a taxonomic split of one previously recognised species results in several new species. Each species is given an extinction risk by the International Union for the Conservation of Nature (IUCN) which ranges from Extinct through four threatened categories (Extinct in the Wild, Critically Endangered, Endangered and Vulnerable) to Near Threatened, Data Deficient and Not Evaluated (NE).

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30 October 2017

Des chercheurs créent un "crayon génomique" pour réécrire les lettres de l’ADN [Sciences & Avenir - Santé]

Des chercheurs ont créé une sorte de "crayon génomique" qui permet de réécrire le génome à la lettre près. Une technique qui serait plus efficace que les fameux ciseaux moléculaires CRISPR-Cas9.

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30 October 2017

Quand des poissons carnivores utilisent les glucides [INRA]

En analysant le comportement alimentaire de truites des Iles Kerguelen, des chercheurs de l’Inra ont démontré que ces poissons, carnivores et peu enclins à utiliser des glucides pour favoriser leur croissance, sont pourtant capables de les digérer et les métaboliser. Cette faculté leur a permis de s’adapter aux changements environnementaux, mais aussi de coloniser de nouveaux milieux.

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