Accueil > Communication > Actualités scientifiques > Articles de presse > Articles de presse - Sciences

Articles de presse - Sciences RSS des Articles de presse - Sciences

Page(s) : < | 1 | ... | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | ... | 454 |

3 mai 2018

Livelihoods at risk as freshwater species in Africa’s largest lake face extinction [IUCN]

Seventy-six percent of freshwater species endemic to the Lake Victoria Basin, including many species important to local livelihoods, are threatened with extinction, a new IUCN-led report has found.

Lire la suite

3 mai 2018

This butterfly’s transparent wings could one day save people’s vision [Popular Science]

This butterfly’s transparent wings could one day save people’s vision.

Lire la suite

3 mai 2018

Les maladies des plantes en forte augmentation partout dans le monde [Sciences & Avenir - Plantes et végétaux]

La conférence internationale sur l’émergence des maladies des plantes en Europe qui s’est tenue à Paris le 23 avril 2018 tire la sonnette d’alarme. Le réchauffement climatique et surtout les échanges internationaux favorisent l’introduction de pathogènes des plantes.

Lire la suite

3 mai 2018

Maladie de Lyme : bientôt un protocole national pour le diagnostic et les soins [The Conversation]

Pour mieux comprendre l’écologie des tiques, les chercheurs disposent non seulement des données obtenues par Signalement-TIQUE, mais aussi de tiques collectées par des citoyens et envoyées à l’équipe CiTique, projet de sciences participatives porté par l’Institut national de recherche agronomique (INRA).

Lire la suite

3 mai 2018

Farming fish saves land : study [Phys]

A new study from UC Santa Barbara’s National Center for Ecological Analysis and Synthesis (NCEAS) found that the amount of cropland required to support future protein needs with more farmed aquatic animals would be significantly smaller than if terrestrial livestock production met those needs. This research is the first land-use analysis of future food systems to focus on aquaculture—the world’s fastest-growing food sector—and helps reveal its potential role in conservation and food security. The findings appear in the Proceedings of the National Academy of Sciences.

Lire la suite

Page(s) : < | 1 | ... | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | ... | 454 |